[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

8 Aralık Akülü Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, Dünya’nın en büyük organizasyonlarından Vodafone 40. İstanbul Maratonu tamamlandı. TOFD, Adım Adım ile birlikte 2006 yılından bugüne yardımseverlik koşularına katılıyor. Bağışçı ve koşucular sayesinde bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde hareket özgürlüğüne ihtiyaç duyan 2 bin 246 kişi akülü tekerlekli sandalye ile buluşturuldu.

 

8 Aralık 2018’de TOFD Genel Merkezi’nde akülü sandalye dağıtım töreni düzenlendi. Bağışçılar, koşucular ve ihtiyaç sahipleri bir araya geldi. Adım Adım’da toplanan bağışlarla Türkiye genelinde sahiplerine teslim edilen 167 sandalyenin 25’i İstanbul’daki dağıtım töreninde verildi.

TOFD Genel Merkezi’nde yemek ve müzik eşliğinde gerçekleşen organizasyonda 14 kurum ile bağışçı ve koşuculardan oluşan yaklaşık 300 kişi katılım sağladı. Yapılan çalışmaların, maraton sürecinin ve YOL Arkadaşlarımızın hikâyelerinin yer aldığı barkovizyon sunumu gerçekleştirildi. 20 farklı kategoride “En” listesi oluşturularak sahiplerine verildi. Renkli diyalogların yaşandığı en listesinde ‘En iyi anne’, ‘En bayılana kadar koşan’, ‘En miniği’, ‘En karizmatiği’ gibi kategorilerde sertifikalar verildi.
Ünlü sinema sanatçısı Selda ALKOR, törenimize katılarak gönüllü desteğini sağladı. Akülü sandalyeleriyle buluşan engellilerimizle tek tek ilgilenen Alkor, bundan sonraki projelerde de Yol Arkdaşımız olacağını belirtti.
Ünlü isimler Melek Baykal, Haluk Levent ve Selçuk Yöntem, özgürlük töreni öncesinde çektikleri videolar ile TOFD’ ye desteklerini belirtti. Sosyal medyadan yayınlanan videolarla gönüllü çalışmalarımızda yer almaları derneğimiz için büyük önem arz etmektedir.

 

8 Aralık özgürlük töreninin en renkli anları H.O.G. Bosphorus Chapter ekibinin 70 motorcusuyla birlikte TOFD Genel Merkezi’ne katılımıydı. 15 manuel sandalye ile birlikte gelen Harley Davidson ekibi, bağışları ve tören organizasyonuna desteğiyle TOFD ailesiyle gönül bağı kurdu. Motorcular, daha önce hiç motora binmemiş çocukları motorlarına bindirerek hem sevindirdi hem de özgürlüğe uçurdu.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4667,4668″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]