[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Benimle Çıkar Mısın 22 Hafta

Hatice K. – 12.08.2015
Cevahir Alışveriş Merkezi Fun Lab Eğlence Dünyası’nda oyunlara katıldık. Merdivenlerde engelli asansörü mevcuttu. Oyun parkında da asansörler vardı o yüzden sorun yaşamadık. Gezdiğimiz mekanla ilgili bir takım oyuncakların sıra girişinde tekerlekli araba için bir giriş yoktu ve dardı. Oyuncaklara engelli girişi yapılabilirse uygun olabilir. Çok sorun yaratabilecek aksilik yoktu.
Engelli çocuğumuz ve refakatçisi ile herhangi bir sorun yaşanmadı. Gün sonunda her şeye rağmen arkadaşımın hayata bağlılığı beni çok mutlu etti.  Çok güzel bir proje. Bir kerelik değil tanıştığımız arkadaşlarımızla ara sıra bizim iletişimimiz dışında ufak buluşma etkinlikleri ayarlanması iyi olabilir, çay içme, parti tarzı etkinliklerle tekrar bir araya gelinmemiz sağlanabilir.


Ece B. – 15.08.2015
Florya Akvaryum ziyaretinin ardından Florya Sosyal Tesisler’de vakit geçirdik. Gezdiğimiz yerlerde sorun yaşamadık. Uygun olduğunu düşünüyorum. Akvaryum hem gezerken beraber geçirdiğiniz vakitten fazlasıyla zevk alıp, balıklarla huzur buluyorsunuz, hem de engelli arkadaşlarımız ile yakınlarının zor durumda kalmadan güzel zaman geçirmesine fırsat tanımış oluyorsunuz. Konuşma engeli de olduğundan iletişim kurmakta zorlanıyorduk. Ama gözlerindeki mutluluk ve heyecan sayesinde söylemek istediği şeyleri beraberce anlamlandırmaya çalıştık. Bu konuda çocuğumuzun refakatçisi de bize destek oldu.
Gün sonunda en çok dikkatimi çeken şey; engelli arkadaşımla iletişim kurmaya çalıştığımız, çabaladığımız zamanlarda gözlerindeki ışığın ve gülümsemesinin hiç eksik olmamasıydı. Hayatta mutlu olmak konusunda engelleri aştığı her halinden belliydi.
Projenin devamlılığı için önerilerim; daha çok insanın bu projeden haberdar olması için farklı kaynaklarla (örneğin sosyal medya ile) daha çok paylaşımda bulunmak, etkileyici sunumlar ve görsellerle farkındalık yaratmak, şirketlerle temas kurup daha çok gönüllüye ulaşmak ve sosyal sorumluluk projelerinde daha fazla duyarlılık bilincini kazandırmak.


Işın B. – 15.08.2015
Akvaryum, Havacılık Müzesi, Kız Kulesi’ni ziyaret ettik. Akvaryum ve Havacılık Müzesi uygundu, ancak Kız Kulesi’nin üst kısmına çıkmak için babası kucağına aldı. Merdivenlerden dolayı başka türlü çıkması imkansızdı.
Akvaryumda merdivenli kısımdan inebilmek için engelli ve bebek arabaları minik bir asansör yapmışlar ancak çalışmıyordu. Abubekir yürüyebildiği için bir sıkıntı olmadı bizim için ancak yürüyemese akvaryumdaki balıkları daha iyi görebilmek için o basamaklı alanlarda inemeyecekti.
Babasının oğlu için yaptığı fedakarlıklar bizi çok etkiledi. Doğuştan felçli bir çocuğun yürümesi için gerçekten çok çaba sarf etmiş. Bence çok güzel bir proje. Sosyal medyada daha çok reklam yapılabilir.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4541″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]