[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

ENGELLERİ AŞAN İŞBİRLİĞİ

 

“Engelli Bireylerin Mesleki Eğitim Alanında Kapasitelerinin Geliştirilmesi Yoluyla Avrupa’daki İstihdam Oranlarının Arttırılması” – EFE: Herkes için İstihdam isimli projenin  7. Ortaklar toplantısı ve kapanış festivali 26 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşti.

Yunanistan, Bulgaristan, İtalya ve Slovenya’dan gelen yabancı konukları projenin Türkiye ortakları olan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, İstanbul Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi Metgem Birimi karşıladı.

2 yıl sureli projenin son ayağında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde buluşan yabancı konuklar, Kerim – Selim Altınok kardeşlerin verdiği konser ile eğlenceli dakikalar yaşadı.  Sertifika ve çeşitli hediyelerin verildiği festivalde TOFD Başkanı Ramazan Baş yaptığı kapanış konuşmasında projenin bir son olmadığını belirterek ‘ Proje kapsamında 4 ülkeyi ziyaret etme ve çalışmaları yerinde görme şansına sahip olduk. Uluslararası bu proje, gelecekteki projelerimiz içinde rehber niteliğinde olacak. ‘ dedi. Baş, konuşmasını  ‘Beni ve ekibimi ülkelerinde en iyi şekilde ağırlayan ortaklarımıza, Türkiye ortaklarımız İstanbul Valiliği ve Bahçeşehir Üniversitesi Metgem Birimi’ne ve projeye emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.’ diyerek noktaladı.

Projenin İtalyan ortağı Foligno Şehri Araştırma Merkezi Proje Koordinatörü Antonella Tozzi, yaptığı açıklamada ‘ 2. kez geldiğim İstanbul’dan çok mutlu anılar ile ayrılıyor olacağım. Projeyi başarıyla sonuçlandıran TOFD ile çalışmalarımızın devam edeceğini umuyorum.’’ dedi.

EFE: Herkes için İstihdam projesi, engellilerle ilgili Avrupa genelindeki farklı eğitim ve istihdam modellerini araştırıp, iyi örneklerin yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. 2012 yılının Eylül ayında uygulamaya başlanan proje kapsamında, proje ortakları kendi ülkelerindeki engelli bireylerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarıyla ilgili masa başı araştırmaları yapıp ihtiyaç analizlerini çıkarttılar ve bu ihtiyaç analizleri bir kitapçıkta derlenerek web sitesi üzerinden paylaşıldı. Proje kapsamında her bir ortak kuruluş ilgili paydaşların katılımıyla birçok odak grup çalışması organize edildi. Yapılan bu çalışmalardan çıkan sonuç ve öneriler, ortak bir rapor olarak yine projenin web sitesi üzerinden yayınladı.

Proje ile ilgili detaylı bilgi almak için www.employmentforeveryone.org ziyaret edilebilir.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]