[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Engelsiz Sporcuyum Projesi Başladı

 

Bir araya gelen çeşitli koşu ve spor grupları, engelli bireyler için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) iş birliğiyle “Engelsiz Sporcuyum Projesi”ni başlattı.

Projenin tanıtımı için 4. Levent’te düzenlenen toplantıda, proje ortakları ve projeye destek olmak isteyen koşu takımları bir araya geldi.

TOFD Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, yaptığı açıklamada, dernek olarak birçok çalışma yaptıklarını belirtti.

Proje kapsamında evlerinde bulunan engelli vatandaşları evlerinden çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Çetinkaya, “Bizim biçin bu proje çok önemli. Projeyle amacımız asansörlü bir engelli aracı almak. Bu birçok kişiyi özgürlüğe kavuşturmak ve spora dahil etmek anlamına geliyor” dedi.

Çetinkaya, engelli bir bireyin ömür boyu spor yapması gerektiğine vurgu yaparak, “Projeyle birçok engelli bireyi tekrar spora katmış olacağız. Onlara bir kimlik katacağız. Özgüvenlerini kazanmış olacaklar. İnşallah çok sayıda kişi projeyi destekler ve bir asansörlü engelli aracına sahip oluruz” diye konuştu.

“Hareket Candır” grubu üyesi ve proje gönüllüsü Judith Zakuto da proje için Haziran’da ortaya çıktıklarını ve 4 aydır çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Zakuto, projeyle engelli bireylerin spor yapabilmelerinin önünü açmak istediklerini aktararak, “Engelli bireylerin spor yapmadaki en büyük engeli, spor alanlarına ulaşım. İkinci olarak ise en büyük engelin malzeme eksikliği olması nedeniyle bağışların önceliği 3 yıl boyunca sadece spor yapacak engelli bireylerin İstanbul içi ulaşımı için TOFD’a tahsis ettiği bir araç, şoför ve yakıt kullanımına ayrılacak. Kalan bağışlar da spor için gerekli malzeme eksikliklerinin giderilmesi için kullanılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Proje Hakkında

Projeye yürüyerek ve koşarak destek vermek isteyen herkes, “engelsizsporcuyum.com” adresinden “bağış koşucusu” kaydı yapabilecek. Sadece nakdi bağışta bulunmak isteyenler ise site üzerinden TOFD’nin ilgili hesap numarasına proje ismini belirterek bağışta bulunabilecek.

Projeye destek vermek isteyenler, engelli bireylere dikkat çekmek için 15 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek Vodafone 37. İstanbul Maratonu’na katılacak. Gönüllüler, Maratonda “Engelsiz Sporcuyum” tişörtleri ve farklı görsellerle Boğaziçi Köprüsü’nü birlikte geçecek.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4309,4310,4311,4312,4313,4314″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]