[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

GENÇ TASARIMCILAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesine katkıda bulunmak ve genç mobilya tasarımcılarını desteklemek amacıyla her yıl düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda geleceğin tasarımcı adayları mobilya sektörüyle buluşup bu alandaki başarılı tasarımlarıyla birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
Hilton İstanbul Bomonti Hoteli’nde gerçekleşen yarışmaya üniversitelerin; Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği bölüm öğrencilerinin projeleri kabul gördü.
Kazanan yarışmacılara binlerce TL’lik para ödülünün yanı sıra, tasarım haklarının tescili ve MOSDER üyesi sektörün en büyük kuruluşlarında iş ve staj olanakları sunuluyor.
2009 yılından bu yana Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinin bulunduğu yarışma, engelli standartlarının yaşamın tüm alanına yayılması açısından oldukça büyük önem taşıyor. Birbirinden farklı ve kullanışlı projelerin yer aldığı, büyük katılımın olduğu Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinde, jüri koltuğunda etkin olarak faaliyet gösteren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yönetim kurulu başkanı Ramazan Baş yer alırken, engelliler için yapılan mobilya tasarımları da bir hayli dikkat çekiyor.
Ayrıca jüri üyelerinin aldığı karar sonucunda bir sonraki organizasyonda da engelli kategorisinde yarışacak olan yarışmacıların daha iyi sonuçları elde edebilmesi adına engellilerle zaman geçirme kuralı getirileceği duyuruldu.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]