[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

İstanbul’a Hoşgeldin Funda!

 

Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Funda’nın İstanbul’a varışı onuruna saat 16:00’da İstiklal Caddesi’nde bulunan Hollanda Sarayı’nda bir karşılama resepsiyonu verecek. Katılımcıların arasında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yöneticileri, İstanbul Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyeleri yetkilileri ve başkonsolosluğun seçkin davetlilerinin bulunması bekleniyor. Hollanda Başkonsolosluğu ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği bu anlamlı karşılamaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyor.

Program :

24 Ağustos Pazar,

13:00’te Bakırköy Galleria AVM önünde karşılama ve akabinde;

* Kennedy Cd. boyunca yavaş tempoda sürüş

* Sultanahmet’e çıkış

* Ayasofya önündeki alanda kısa bir mola

* Sirkeci’ye iniş

* Galata Köprüsü – Kabataş

* İnönü Stadından Taksim’e doğru çıkış

* Taksim’de kısa bir mola

* İstiklal Caddesi boyunca Hollanda Başkonsolosluğu’na sürüş

* Hollanda Başkonsolosluğu’na (Hollanda Sarayı, İstiklal Caddesi, 197, Beyoğlu) varış ve resepsiyon

Amsterdam’dan başlayan ve üç ay süren bisiklet turunun ardından Hollandalı Türk oyuncu ve yazar Funda Müjde, 24 Ağustos Pazar günü İstanbul’a varacak. Mayıs ayının sonuna doğru Funda, ailesi ve arkadaşlarının büyük moral desteği ile hayatının en büyük meydan okuması olan bu yolculuğa Amsterdam’da başladı: Belden aşağısı felçli olanların kullanımı için özel olarak üretilmiş BerkelBike ile 4.000 kilometre!.. Funda, 2007 yılında İstanbul’da taksideyken bir kaza geçirdi ve omuriliği zedelendi. Bu yolculuk ile Funda, fiziki egzersizin önemine dikkat çekmek istiyor, doğru yöntem ve imkanlar ile omurilik felci olan herkesin spor yapabileceğini kanıtlıyor.

Sıcak Karşılama

Üç aylık bir macera ve mücadelenin ardından Funda 24 Ağustos Pazar günü İstanbul’a varacak. Engelli ve Engelsiz bir grup bisikletçi İstiklal Caddesi’nde bulunan Hollanda Sarayı’nda bitecek son etapta Funda’ya eşlik edecekler. Hollanda Başkonsolosu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Funda’nın ailesi ve yakınları, basın mensupları ve bisikletçiler kendisine sıcak bir karşılama hazırlıyorlar.

Çamur ve Fazlası

Bisiklet turu birçok güzel, özel ve bazen de zor anlarla doluydu. Funda diyor ki: “Sırbistan’daki yoğun yağmur nedeniyle iki kez çamura saplandık ve bir traktör bizi kurtardı. Avusturya’da El Bisikleti Kapışmasına katıldım. Çok zorluydu ama tamamlayabildim!” Ljubljana, Belgrad ve Sofya’daki Hollanda Büyükelçiliklerindeki dostane karşılamalar Funda ve ekibi için çok değerli ve özeldi: “Bu karşılamalar bana turumun geri kalanı için pozitif enerji verdi ve Slovenya, Hırvatistan, Bulgaristan dahil geçtiğim her ülkedeki yoğun basın ilgisi de beni çok Gururlandırdı.

İşçi göçünün 50. Yılı

Funda’nın bisiklet turunu bitireceği hafta Hollanda ve Türkiye için özel bir önem taşıyor. İki ülke arasında bundan tam elli yıl önce “göçmen isçi” anlaşması imzalanmıştı. On binlerce Türk göçmen işçi bu anlaşmanın ardından Hollanda’ya gitti. Funda: “Kocalar, oğullar, babalar daha iyi bir gelecek için her şeylerini geride bırakıp göç ettiler. Benim babam da bu cesur adamlardan biriydi. Onun için bisiklet turumun tam olarak bu haftada İstanbul’da bitiyor olması benim için çok anlamlı ve özel.”

 [/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]