[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

RÜYA VE MASKELER AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Sanat Atölyesi’nin, koreografisini Hakan Ceyhan’ın yaptığı “Rüya ve Maskeler”  adlı teatral gösterisi, ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü. Engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, gerçek yaşamından esinlenerek sergilenen gösteri, toplum baskısı olmaksızın özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verilen mücadelede karşılan güçlükleri anlatıyor.

22.’si Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde sergilenen gösterinin oyuncuları, 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engelsiz olmak üzere toplam 13 dansçıdan oluşuyor. Gösterinin müzikal kadrosunda ise 2 görme engelli, 1 engelsiz müzisyen bulunuyor.

Kosova’lı Sanatçıdan Canlı Performans

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Kosova Başkonsolosu Rahim Morina, Arnavutluk Başkonsolosu Erman Muça ve Kosovalı sanatçı Enkela Bisha’nın da katıldıkları gösteride, oyunun bir kısmında seyirciye sürpriz yapan Kosovalı Sanatçı Enkela Bisha, gösteri içerisinde geçen bir Arnavutça şarkıyı canlı seslendirerek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Tiyatroseverlerin izlerken hem eğlendiği, hem de hüzünlendiği gösteri finalde ayakta alkışlandı.

Program sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına kendisine takdim edilen plaketi alan eşi Dilek İmamoğlu, “Bize çok güzel bir gösteri sergilediniz. Empati kurarak sorunları anlamamızı sağladınız. Hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri’nin de söz aldığı konuşmada “ Çok etkileyici bir performans izledik. Bu güzel gösterinin en kısa zamanda ülkemde de sahneleneceğinin sözünü veriyorum. ” dedi.

Başarılı sunumuyla İlke Duyan Ergür’ün sunduğu gösteriye, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeleri, Türk – Arnavut – Yugoslav dernek başkanları ve üyeleri de katıldı.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]