[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

‘Umut’ Mutluluğa Dönüştü

 

Fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz’ün vapor iskelesinde gördüğü bir ‘an’dan esinlenerek tasarladığı ve Şehit İlker Karter Vapuru’nda çekilen ‘Umut’ isimli eserin satışından elde edilen gelir, 10 engelli vatandaşımızın umudunu mutluluğa dönüştürdü.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenen dağıtım töreninde 10 adet akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Dağıtım törenine aileleri ile birlikte gelen ihtiyaç sahipleri, akülü tekerlekli sandalyelerini Derneğin Genel Başkanı Ramazan Baş’tan aldı.

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tekerlekli sandalyelerin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu, çok duyarlı değerli kişiler sayesinde hayalini bile kuramayacakları sayıda sandalye ulaştıklarını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Baş, “Hepimizi yaratan bir yaratıcı var, aslında farklı yaşamlarımız var gibi görünüyor fakat hepimiz bir yaşamın içinde bilindik şeyleri canlandırıyoruz. Aynı duyguları paylaşan insanları Allah bir araya getiriyor. Allah’a bizleri bir araya getirdiği için şükrediyoruz. Projeye destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni projelerle engelli yolcuların daha avantajlı seyahat imkânı sunmanın peşinde olduklarını belirten Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç’te böyle bir projede yer almanın büyük bir onur olduğunu söyledi. Genel Müdür Genç, “Projeye konu olan fotoğrafın teması ülkemizdeki toplu ulaşım kullanan engelli insanımızın yaşam serüveni anlatıyor. Tüm nostaljik vapurlarımıza rampalı geçiş sistemini entegre ediyoruz. Ayrıca yeni inşa edilecek double ended tipi gemilerimiz engelli yolcularımızın rahat kullanacakları gemiler olacak” dedi.

Şehir Hatları’na ait Şehit İlker Karter vapurunda çekilen fotoğraf karesi yaşam alanlarının engelsiz olması dileğini ortaya koyuyor. Çekimler için Selim Baklacı’nın tasarladığı kıyafeti giyen model Göksun Çam, vapur ve iskele geçişinde engelli bir kişinin engellerinden kurtulması hayaline hayat verdi. Göksun Çam,  fotoğrafın tanıtım ve satışı için de gönül elçisi oldu.

Başarılı çalışmada emeği geçenlere plaketlerinin verildiği dağıtım töreni, gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

TOFD Ailesi adına, ‘Umut’un ortaya çıkmasına ve amacına ulaşmasında emeği geçen Fotoğraf Sanatçısı Nihal Gündüz’e, çalışmanın güzelliğiyle yüzü olan Göksun Çam’a,  tasarladığı kıyafetleriyle Selim Baklacı’ya, 101 Production’a, Emmy Hillel’e, Chloe Imre’ye, Digioneplus Ekibine, Twigy İnsan Kaynakları Direktörü Şenay Demirkol’a, Şehir Hatları Basın Şefi Fatih Taşkıran’a, başarılı çalışmaya ev sahipliği yapan İstanbul Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç’e ve fotoğrafı satın alarak 10 vatandaşımızı hareket özgürlüğüne kavuşturan Terteks Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel’e destekleri için teşekkür ederiz.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]