[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Kapaklarla Özgürlüğe Giden Yol

 

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ’NİN YÜRÜTTÜĞÜ PLASTİK KAPAK KAMPANYASI, TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİNDE ENGELLİLER VE DESTEKÇİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ.

TOFD, Türkiye genelinde yürütmüş olduğu ‘Plastik Kapak Toplama Kampanyası’yla Türkiye’nin 81 ilinden ihtiyaç sahibi engelli vatandaşları tekerlekli sandalye sahibi yapmaya devam ediyor. Engelliler ve kampanya destekçilerinin bir araya geldiği organizasyonda ihtiyaç sahiplerine manüel tekerlekli sandalyenin yanı sıra ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeler de teslim edildi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenen dağıtım töreninde TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında ; ‘Dernek kurulduğundan bu yana ulusal ve uluslararası birçok projeyi başarıyla yürüttü ve en önemlilerinden biri de “Plastik Kapak Kampanyası” olmuştur. Çok farklı ideolojilere sahip insanlar her gün kamplara ayrılarak birbirleriyle ideolojik tartışmalar yaparken bir yere konmuş kutuya hepsi aynı anda kapak atıyor. İnsanları birleştiren bu projeyi yürütüyor olmaktan TOFD olarak gurur duyuyoruz.’ dedi.

Kampanya destekçisi kurumlardan biri olan HD Holding adına dağıtım törenine katılan Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Gençcan ise, “HD İskender’in bünyesinde bulunan 55 restaurantta, tüm masalara konulmak üzere Plastik Kapak Toplama Üniteleri hazırladık. Misafirlerimizin evlerinde topladığı kapakları bile restaurantımıza getirerek destek olduklarını gördükçe hepimiz çok mutlu oluyoruz” dedi. Kampanyaya gururla destek olmaya devam edeceklerini belirten Gençcan herkesi bu anlamlı kampanyaya destek olmaya ve düzenlenen dağıtım törenlerine katılmaya davet ederek bizzat bu mutluluğu yaşamaları gerektiğini söyledi.

Törene katılan bir başka destekçi Avukat Hülya Kesim kampanyanın toplumda farkındalık oluşturmak adına önemli olduğundan bahsederek, “Kapakların toplanması ve geri dönüşümü hem çevreye verilen tahribatı engelliyor, hem de engelli vatandaşlarımızın hareket özgürlüğüne giden yolda araç oluyor.”  dedi.

Kampanyaya yurt genelinde birçok okul ve üniversite destek olurken, okullardan biri olan FMV Özel Işık İlkokulu adına törene katılan öğretmenler ise tüm öğrencilerinin kapak topladığını ve bu durumun çocuklarda çevre bilinci oluşmasına ve engellilere bireylere karşı farkındalık yarattığını belirtti.

2011 yılında başlayan ve ülke çapında geniş bir sosyal sorumluluk hareketine dönüşen kampanyada şimdiye kadar 400 ton’a yakın kapak toplandı. 500’e yakın engelli, tekerlekli sandalye sahibi oldu. Ayrıca kampanya kapsamında çok sayıda tıbbi malzeme ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Tören, sandalyelerin ve tıbbi malzemelerin sahiplerine teslimi ve destekçilere verilen teşekkür sertifikalarının ardından yapılan toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4416,4417,4418,4419″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]