Learn more about case we've worked on

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur vulputate posuere tortor luctus vulputate. Cras laoreet pretium blandit. Vestibulum luctus laoreet lacinia. Maecenas luctus arcu ut orci lacinia ultrices.

Client: 3

Year:

Timeframe:

Main Service:

Extra Service:

Return Over Investment:

TOFD Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, 32 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olunca, kızı Tuğba ile çok farklı bir hayata merhaba dediler. Bu hayat daha önce hiç planlamadıkları bir şekilde tekerlekli sandalyeye bağımlı bir hayat olmuştu.

Aradan geçen günler sonrasında, durumu kabullenip mücadeleye başladılar. Birlikte dolaşırken tekerlekli sandalye nedeniyle engellendikleri her noktayı fotoğrafladılar. Aslında hayatın içinde çoğu zaman görmediğimiz, belki de görmekten kaçındığımız engellerin fotoğraflarını kurdukları sitede yayınlamaya, aksaklıklara dikkat çekmeye başladılar.

Tuğba Çetinkaya, annesinin hayatını zorlaştıran bu engelleri belgelemesi ve internet sitesine yüklemesiyle başlayan hareket, sonrasında herkesin katılımının sağlandığı bir projeye dönüştü. Buradaengellendim.com; şu an Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin yaptırım gücü yüksek, önemli bir projesidir.

Dezavantajlı bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak için engelli vatandaşların, şehir gezmesine bebeği ve puseti ile çıkmış bir ebeveynin veya yaşlı/çocuk/hasta olduğu için merdiven çıkamayan tüm bireylerin; kamu binaları, okullar, kentsel mimari ve şehirleşme planlamaları içerisinde hareket özgürlüğü kısıtlanmadan yaşaması için, ilgili belediyeler, kamu kuruluşları ve üst düzey yetkilileri bilgilendirmek hedefiyle yola çıkan www.buradaengellendim.com, bugün datalarına kaydedilmiş 1000’in üzerinde fotoğraf bulunduruyor.

Üstelik olumsuz noktaların daha sonra düzeltilmiş hallerini de göstererek, sosyal sorumluluk görevini yerine getiriyor. Bu konudaki çalışmaları ulusal ve uluslararası  yarışmalarda aldığı derecelerle ödüllenmiş bir site haline geldi.

WWW.BURADAENGELLENDIM.COM:  Engellilerin yaşadığı zorlukları fotoğraflayarak yayınladıkları “Burada Engellendim” hareketi; Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin öncülüğünde, 8Bitiz’in fikir ve web tasarımı desteği ile Türkiye’de yaşanan erişilebilirlik sorunlarının deşifre edildiği ve engelin ortadan kaldırılması için herkesin katılımcı olabileceği ve destek sağlayabileceği bir platformdur. Sitenin aynı zamanda bir diğer görevi, Türkiye’de hizmet veren belediyelerin “Engele Ruhsa t Verme”meleri için farkındalık yaratmaktadır.

Ödülleri:

1- Mixx Awards Türkiye Kamu Hizmetleri Ödülü (2011)

2- Altın Örümcek

3- MediaCat Felis Başarı Ödülü (2012)

4- Kristal Fare Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü (2012)

5- Polonya Varshova Orange 3.lük Ödülü

6 – Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu – Engelsiz Web Sayfası Ödülü Engelsiz bir yaşama katkı sağlamak isteyen herkes buradaengellendim.com adresine fotoğraf göndererek destek olabilir.

Site nasıl çalışıyor?

Fotoğraflar yüklendikten sonra, otomatik bir şikayet formu oluşturuluyor. Bu sayede çekilen fotoğrafın yer aldığı nokta ve hangi belediye sınırları içinde olduğu bilgisi kayıt altına alınıyor.  Buradaki amaç, bundan sonra yalnızca engelli standartlarına uygun olan projelere ruhsat verilmesini sağlamak.

Nerede engellendiyseniz çekin fotoğrafını, gönderin. Değişmesini istediğiniz her şey için, susmaktan başka yapılacak şeyler olduğunu herkese gösterin.

Bugüne kadar 1000’in üzerinde engellenme fotoğrafının paylaşıldığı portal üzerinden belediyeler ve birçok kurum ve kuruluş 100’lerce engeli düzelttiler. Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden de paylaşımlar yapılan projenin, bir de iPhone uygulaması bulunmaktadır.

Yalnızca bir fotoğrafla, siz de fark yaratabilirsiniz.

Buradaengellendim.com ’a bir ödül de İzmir’den

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun organizasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT)” ana temasıyla İzmir’de düzenlenen kongrede, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin, engelli vatandaşların sosyal ve kamusal alanda yaşadığı zorlukları fotoğraflayarak paylaştıkları www.buradaengellendim.com isimli web sitesi, ‘Engelsiz Bilişim Web Sitesi’ ödülüne layık görüldü. 

 

Daha önce ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen buradaengellendim.com sitesi, engelli bireylerin günlük hayatlarını zorlaştıran mimari engellerin giderilmesinde herkesin rol oynamasını sağlamak için hazırlanmış bir web portalı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için 8bitiz dijital kreatif ajansının tamamen gönüllü desteğiyle kurduğu  sitenin amacı, sokaklarda karşılaşılan engelleri fotoğraflar ile belirleyerek, belgeleyerek, ilgili belediyelerin bunları takip etmesini sağlamak ve nihai olarak bu sorunları ortadan kaldırmaktır. 

TV HABERLERİ


Client: 2

Year:

Timeframe:

Main Service:

Extra Service:

Return Over Investment:

DESTEK Yaz 3430’a Gönder

Hareket anlamında başkasına bağımlı olarak yaşamak zorunda kalan engelliler için akülü tekerlekli sandalye tam anlamıyla özgürlük ifade etmektedir. TOFD’nin 2005 yılından bu yana yürüttüğü ATS kampanyası tüm ülkenin katılımlarıyla ve kamu spotlarıyla güzel bir toplumsal dayanışma örneği sergilemektedir.

Kampanyaya tüm GSM operatörlerinden “DESTEK” yazıp 3430’a 20 TL karşılığında bir mesaj göndererek katkı sağlayabilir, tüm Türkiye de 81 ile akülü tekerlekli sandalye ulaştırılabilmesine destek olabilirsiniz.


Client: Golden

Year: 2020

Timeframe: 6 months

Main Service: Management Consulting

Extra Service: Business Coaching

Return Over Investment: 90%

SIĞ SUYA BALIKLAMA ATLAMAYIN!

“Derinliğini bilmediğiniz sulara ve 2 mt’nin altındaki sığ sulara balıklama atlamayın. Boynunuz kırılabilir, felç olabilirsiniz.”

Türkiye’de her yıl ortalama 500 boyun kırığı vakasına rastlanıyor. Bu vakaların büyük bir çoğunluğu ya ölümle ya da felçle sonuçlanıyor.  Sığ suya balıklama atlama boyun kırıklarına neden olmakta. Omuriliğin hemen yakınında ise solunum merkezi bulunuyor. Kırılmaya bağlı omuriliğin birden şişmesi solunum merkezini etkiliyor ve boğulma meydana geliyor. Kişi boğulmaktan kurtulsa bile bu sefer onu felç olma riski bekliyor. Her iki durumda da sonuç, trajedi.

Sığ suya atlama vakaları:
 

  1. Çoğunlukla 15-25 yaş arası gençlerde görülüyor. (Maalesef bu yaş grubu gençler sığ suya balıklama atlamayı önemli bir güç gösterisi olarak görüyorlar.)
  2. Gece saatlerinde özellikle turistik tesislerde konaklayan tatilcilerin alkol aldıktan sonra kontrolsüz bir şekilde sığ suya veya havuza atlamaları sonucu gerçekleşiyor.
  3. Yanlış ilkyardım uygulamaları sonucu kazazedeler ya felç oluyorlar ya da ölüyorlar.
  4. Sığ suya balıklama atlayanların %30’u kısmi veya tam felç oluyor.

Sığ suları gösteren uyarı levhalarının konulması, bu kazaların önlenmesindeki en önemli adımlardan biri. Bunun en iyi örneği ise Amerika ve Avustralya’da deniz kıyılarına yerleştirilen uyarı levhalarıdır. Uyarı levhası sayesinde Amerika ve Avustralya’da yaşanan sığ suya balıklama atlama vakalarında %70 oranında azalma görünmüş. Ülkemizde ise 28 ilimizin denize kıyısı bulunmasına rağmen İstanbul dışındaki yerlerde ne yazık ki bir tek uyarı tabelası bile yok.

AMACINA ULAŞAN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve gönüllü reklam ajansı Simple, ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Omurilik felcinin en önemli nedenlerinden biri olan sığ sulara balıklama atlamak konusunda halkın dikkatini çekmek ve sonucu hakkında uyarıcı bir etki bırakmak adına tatil yörelerinde ve İstanbul’un değişik noktalarında uyarı tabelaları, raketler ve billboardlar kullanılmak üzere hazırlandı. Görsel medyada yayınlanmak üzere, Ahu Türkpençe, Burcu Kara ve Mehmet Ali Erbil ile Tuğba Erbil de çekilen kısa filmler için gönüllü olarak destekte bulundular. Bu konuda koruma amaçlı billboard, raket ve uyarı levhalarının her ilde konulabilmesi için bütün belediyeler Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile iletişime geçip destekte bulunabilirler. 


GET IN TOUCH

Send Us a Message and Learn More About Our Services

Cras a elit sit amet leo accumsan volutpat. Suspendisse hendreriast ehicula leo, vel efficitur felis ultrices non. Cras a elit sit amet.

Error: Contact form not found.