Learn more about case we've worked on
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur vulputate posuere tortor luctus vulputate. Cras laoreet pretium blandit. Vestibulum luctus laoreet lacinia. Maecenas luctus arcu ut orci lacinia ultrices.
Client: 0
Year:
Timeframe:
Main Service:
Extra Service:
Return Over Investment:
Yarışma Sonuçları Açıklandı
Bahçeşehir Üniversitesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından düzenlenen; Omurilik felçlilerinin karşılaştığı sorunlar ve çözümleri konulu 1. Umursuyorum Animasyon ve Kısa Film yarışması sonuçlandı.
Juri Üyeliğini Ramazan Baş (TOFD Genel Başkanı),Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan (BAU Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı), Ayşe Ünal(Yönetmen),Harun Can(Seslendirme Sanatçısı),Metin Akdülger (Oyuncu )Ömür Kınay(Yönetmen) Varol Yaşaroğlu (Kral Şakir’in Yaratıcısı) ,Yavuz Sultan Selim (Animasyon ve Post Prodüksiyon) ‘in gerçekleştirdiği ; özgün içerik, verilen mesaj netliği,kurguların yaratıcılığı ve hikaye bütünlüğünün başarılı olması sebepleriyle ödüller sahipleriyle buluştu.
Yetişkin Kategorisinde; Bu Şaka Değil adıyla Yalçın Eren birinci olurken merdivenler animasyonu ile Hakan Sümer & Ceylin Erzen de toplamda 27 animasyon içerisinden ikinciliği kazandı.
Çocuk Kategorisinde ise; Gerçek hayattan bir hikâyeyi konu edinen süper babaanne adlı Eser’in yaratıcısı masal TV projemizde eğitim alan çocuklarımızdan Pınar Arzu oldu. Limitsiz adlı eserde 18 yaş altı kategoride ise ikinciliği Bahçeşehir Koleji Kocaeli Kampüsü öğrencilerinden Gökdeniz Urgancı ve arkadaşları aldı.
Türkiye de her yıl ortalama 2500 kişi sığ suya balıklama atlama, yüksekten düşme, ateşli silahlı yaralanmalar, emniyet kemeri takmamak ve daha birçok sebepten omurilik felçlisi olarak hayatına devam etmek zorunda kalıyor. Tüm Türkiye geneli 8 milyon engelli olduğu varsayılırken bu eserlerin toplumu bilinçlendirme hususunda aktif olarak katkı sağlaması planlanıyor.
Konu Önerileri
- Omurilik felçlileri ile ilgili bilgiler, nedenleri, önlemler
- Toplumsal dışlanma ve yalnızlık
- Günlük hayat engelleri(caddeler, sokaklar, iç mekanlar vb.)
- İşgaller (Otopark, tuvalet, asansör, toplu taşıma araçları vb.)
- Eğitim, hayata kazandırma
Eserlerin Gönderim Tarihi
23 Aralık 2019
Yarışma Sonuçlarının Açıklanması ve Ödül Töreni
06 Ocak 2020
Jüri
Ramazan BAŞ – TOFD Genel Başkanı
Prof. Dr. Nazlı Eda NOYAN – BAU Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı
Ayşe ÜNAL – Yönetmen
Harun CAN – Seslendirme Sanatçısı
Metin AKDÜLGER – Oyuncu
Ömür KINAY – Yönetmen
Varol YAŞAROĞLU – Kral Şakir’in Yaratıcısı
Yavuz Sultan Selim – Animasyon ve Post Prod
Prof. Dr. Nazlı Eda NOYAN – BAU Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı
Ayşe ÜNAL – Yönetmen
Harun CAN – Seslendirme Sanatçısı
Metin AKDÜLGER – Oyuncu
Ömür KINAY – Yönetmen
Varol YAŞAROĞLU – Kral Şakir’in Yaratıcısı
Yavuz Sultan Selim – Animasyon ve Post Prod
Ödüller
Birincilik Ödülü (Yetişkin Kategorisi): IPAD Pro
İkincilik Ödülü (Yetişkin Kategorisi): Wacom Tablet
Birincilik Ödülü (Çocuk Kategorisi): IPAD
İkincilik Ödülü (Çocuk Kategorisi): Wacom Tablet
UYARI: Yarışmaya katılacak filmler jenerik dahil 1 dakika süreli olmalıdır. Filmlerin ses kurgusu yapılmış olarak, FULL HD (1920X1080), H264 video codec ile şıkıştırılmış, asgari 10mbit kalitede, renk kayıpsız MOV, Mp4 veya AVİ formatında hazırlanması ve diyalog içermesi halinde, Türkçe dublajlı veya Türkçe alt yazılı olması gerekmektedir. Eserler email olarak yarisma@tofd.org.tr e-posta adresine yollanmalıdır.
Bu yarışma TOFD ve Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ortaklığında düzenlenmektedir.
Client: 0
Year:
Timeframe:
Main Service:
Extra Service:
Return Over Investment:
RÜYA VE MASKELER DANS GÖSTERİSİ
TOFD Sanat Atölyesi’nin yaptığı, dans projemiz olan Rüya ve Maskeler; engellenerek yaşamaya, zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.
Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan “Rüya ve Maskeler” in hikâyesi, abartılmış gibi dursa da, çağımız insanının, insan sorununa/engelliye olan ilgisizliği, ötekileştirmedeki başarısı ve
yabancılaşmasını ele alıyor.
Hikayenin özü, mücadele edildiğinde, toplum üzerinde nasıl da etkileyici rolde olunabildiğini,
empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatmayı amaçlıyor.
Engelsiz dansçıların empati yaparak, engelli dansçıların sorunlarını aşmada oynadıkları rolün de anlatıldığı bu projede; Rüya ve Maskeler’ i sergileyen ekip 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli,
7 engelsiz, 3 görme engelli olmak üzere toplam 16 engelli, engelsiz dansçı ve müzisyenlerden oluşmaktadır.
Oyun TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’ne destek amacıyla sergilenmektedir. TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezinde 18 yaşını doldurmuş, bakımını üstlenecek kimsesi olmayan, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan omurilik felçlileri ücretsiz yararlanmaktadır.
Bakım merkezinin tüm ihtiyaçları ve giderleri toplumsal dayanışma halinde, destekçilerin ve bağışçıların katkıları ile dernek tarafından karşılanmaktadır.
Client: 0
Year:
Timeframe:
Main Service:
Extra Service:
Return Over Investment:
Karanlığın Rengi Beyaz
Müzikli Danslı Mizahlı Oyun.
Kimileri renk olduğunu reddetse de bazılarının beyazı bizim bildiğimiz hep karanlık zannettiğimiz düşlerinin izleri aslında…
Rüyaları bembeyaz ışıklarla dans ettiği sürece asla karanlığa gömülmeyeceklerin oyununa tanık olmaya var mısın? Göremeyen, duyamayan, konuşamayan, yürüyemeyen birinin dünyası nasıl aydınlık olabilir diye sorabilir, dünyası hep karanlık zannedebilirsin… Bu oyun, yetenekli engellilerin sanat aracılığıyla bembeyaz ışıklı yaşamlarındaki renkleri sergilemek için hazırlandı. Onlar bizimle beyazı buluştururken, bizim hiç bilmediğimiz dünyaları sunacaklar…
Karanlıkta kalmışlara öncülük edebilmek için… Karanlık nasıl beyaza döner hiç bilmediğin bir yoldan öğrenmeye, bizimle olup bu beyazın en ışıltılı tonunu görmeye, göstermeye hazır mısın? Zaman içinde yavaş da olsa engellerin kalktığı yaşamda bir engellinin sanatı kullanarak yaşamını beyaza, aydınlığa nasıl boyadığını, müzik ve dansın ahenginde nasıl renklendiğini anlatan oyunumuzda unutmaman gereken en büyük ve en önemli gerçek şu; Oyundaki sahnelerin tamamı gerçek ve yaşanmış hayat hikayelerinden uyarlandı!
Görecesiz bir gerçeğe davetlisin! Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Sanat Atölyesi 20 yılı aşkın süredir engellilerin dünyalarını renklerle buluşturmak için başarıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
GET IN TOUCH
Send Us a Message and Learn More About Our Services
Cras a elit sit amet leo accumsan volutpat. Suspendisse hendreriast ehicula leo, vel efficitur felis ultrices non. Cras a elit sit amet.
Error: Contact form not found.