Learn more about case we've worked on
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur vulputate posuere tortor luctus vulputate. Cras laoreet pretium blandit. Vestibulum luctus laoreet lacinia. Maecenas luctus arcu ut orci lacinia ultrices.
Client: 3
Year:
Timeframe:
Main Service:
Extra Service:
Return Over Investment:
TOFD Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, 32 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olunca, kızı Tuğba ile çok farklı bir hayata merhaba dediler. Bu hayat daha önce hiç planlamadıkları bir şekilde tekerlekli sandalyeye bağımlı bir hayat olmuştu.
Aradan geçen günler sonrasında, durumu kabullenip mücadeleye başladılar. Birlikte dolaşırken tekerlekli sandalye nedeniyle engellendikleri her noktayı fotoğrafladılar. Aslında hayatın içinde çoğu zaman görmediğimiz, belki de görmekten kaçındığımız engellerin fotoğraflarını kurdukları sitede yayınlamaya, aksaklıklara dikkat çekmeye başladılar.
Tuğba Çetinkaya, annesinin hayatını zorlaştıran bu engelleri belgelemesi ve internet sitesine yüklemesiyle başlayan hareket, sonrasında herkesin katılımının sağlandığı bir projeye dönüştü. Buradaengellendim.com; şu an Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin yaptırım gücü yüksek, önemli bir projesidir.
Dezavantajlı bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak için engelli vatandaşların, şehir gezmesine bebeği ve puseti ile çıkmış bir ebeveynin veya yaşlı/çocuk/hasta olduğu için merdiven çıkamayan tüm bireylerin; kamu binaları, okullar, kentsel mimari ve şehirleşme planlamaları içerisinde hareket özgürlüğü kısıtlanmadan yaşaması için, ilgili belediyeler, kamu kuruluşları ve üst düzey yetkilileri bilgilendirmek hedefiyle yola çıkan www.buradaengellendim.com, bugün datalarına kaydedilmiş 1000’in üzerinde fotoğraf bulunduruyor.
Üstelik olumsuz noktaların daha sonra düzeltilmiş hallerini de göstererek, sosyal sorumluluk görevini yerine getiriyor. Bu konudaki çalışmaları ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı derecelerle ödüllenmiş bir site haline geldi.
WWW.BURADAENGELLENDIM.COM: Engellilerin yaşadığı zorlukları fotoğraflayarak yayınladıkları “Burada Engellendim” hareketi; Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin öncülüğünde, 8Bitiz’in fikir ve web tasarımı desteği ile Türkiye’de yaşanan erişilebilirlik sorunlarının deşifre edildiği ve engelin ortadan kaldırılması için herkesin katılımcı olabileceği ve destek sağlayabileceği bir platformdur. Sitenin aynı zamanda bir diğer görevi, Türkiye’de hizmet veren belediyelerin “Engele Ruhsa t Verme”meleri için farkındalık yaratmaktadır.
Ödülleri:
1- Mixx Awards Türkiye Kamu Hizmetleri Ödülü (2011)
2- Altın Örümcek
3- MediaCat Felis Başarı Ödülü (2012)
4- Kristal Fare Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü (2012)
5- Polonya Varshova Orange 3.lük Ödülü
6 – Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu – Engelsiz Web Sayfası Ödülü Engelsiz bir yaşama katkı sağlamak isteyen herkes buradaengellendim.com adresine fotoğraf göndererek destek olabilir.
Site nasıl çalışıyor?
Fotoğraflar yüklendikten sonra, otomatik bir şikayet formu oluşturuluyor. Bu sayede çekilen fotoğrafın yer aldığı nokta ve hangi belediye sınırları içinde olduğu bilgisi kayıt altına alınıyor. Buradaki amaç, bundan sonra yalnızca engelli standartlarına uygun olan projelere ruhsat verilmesini sağlamak.
Nerede engellendiyseniz çekin fotoğrafını, gönderin. Değişmesini istediğiniz her şey için, susmaktan başka yapılacak şeyler olduğunu herkese gösterin.
Bugüne kadar 1000’in üzerinde engellenme fotoğrafının paylaşıldığı portal üzerinden belediyeler ve birçok kurum ve kuruluş 100’lerce engeli düzelttiler. Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden de paylaşımlar yapılan projenin, bir de iPhone uygulaması bulunmaktadır.
Yalnızca bir fotoğrafla, siz de fark yaratabilirsiniz.
Buradaengellendim.com ’a bir ödül de İzmir’den
Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun organizasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT)” ana temasıyla İzmir’de düzenlenen kongrede, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin, engelli vatandaşların sosyal ve kamusal alanda yaşadığı zorlukları fotoğraflayarak paylaştıkları www.buradaengellendim.com isimli web sitesi, ‘Engelsiz Bilişim Web Sitesi’ ödülüne layık görüldü.
Daha önce ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen buradaengellendim.com sitesi, engelli bireylerin günlük hayatlarını zorlaştıran mimari engellerin giderilmesinde herkesin rol oynamasını sağlamak için hazırlanmış bir web portalı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için 8bitiz dijital kreatif ajansının tamamen gönüllü desteğiyle kurduğu sitenin amacı, sokaklarda karşılaşılan engelleri fotoğraflar ile belirleyerek, belgeleyerek, ilgili belediyelerin bunları takip etmesini sağlamak ve nihai olarak bu sorunları ortadan kaldırmaktır.
TV HABERLERİ
Client: 2
Year:
Timeframe:
Main Service:
Extra Service:
Return Over Investment:
TOFD’YE İHTİYAÇ DAHİLİNDE BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Danışanlarımızın sandalye, medikal malzeme, havalı minder, akü taleplerini karşılarken İstanbul ilinden başvuruda bulunan danışanlar için gerekli evraklar istenmekte ve evraklar hazırlandıktan sonra randevu alıp, genel merkezimize gelmektedirler. Derneğimize gelen danışanlar ile sosyal hizmet uzmanlarımız bireysel görüşme yapmaktadır. Danışanların sosyal incelemesi sonucunda uygunluk durumuna göre listeye alınmaktadırlar.
Şehir dışından gelen başvurular için gerekli olan evraklar istendikten sonra evraklarını tamamlayıp, dernek adresimize gönderen danışanlar aranarak, sosyal hizmet uzmanları tarafından telefonda sosyo-ekonomik durum hakkında görüşmeler sağlamaktadırlar. Görüşmesi yapılan danışan uygunluk durumuna göre listeye alınmaktadır. Şehir dışı başvurularında danışanlardan fotoğraf ve video istenmektedir.
BAŞVURULARIN ÖNCELİK SIRASI NELERDİR?
Gelen başvurular değerlendirildikten sonra bir öncelik sırası belirlenmektedir. Peki bunlar nasıl belirlenmektedir?
– Kişinin öğrenci olup okula devamında sorun yaşanması,
– Kişinin bir iş sahibi olup aktif olarak iş yaşamında bulunamaması,
– Daha önce hiç sandalye kullanmamış olması ve daha birçok özel nedenler, belirlenen öncelikler arasındadır.
İSTENİLEN BELGELER (AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE, MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE, AKÜ, HAVALI MİNDER, VB. TALEPLERİ İÇİN GEÇERLİDİR.)
– Dilekçe (iletişim bilgilerinizi ve talebinizi belirten)
– 1 adet vesikalık fotoğraf (Fotoğrafın arkasına ad-soyad yazılmalı)
– %`lik sağlık kurulu raporu fotokopisi
– Çalışan kişiler için maaş bordrosu
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Çalışmayan kişiler için sigortalı olup olmadığını gösteren SGK hizmet dökümü art-işsizlik maaşı-engelli maaşı vb. varsa fotokopisi
– İkametgâh (Aslı)
– Vukuatlı nüfus kayıt örneği
– Mal varlığını gösteren belge e-devletten alınmalıdır. (Anne-baba ve 18 yaşından büyük başvuru sahipleri adına)
– Araç tescil belgesi (Aracınız olup olmadığına dair. E-devletten alınacak.)
– Adli sicil kaydı e-devletten alınmalıdır. (18 yaşından küçük başvuru sahipleri adına
Anne- Baba kaydı)
Ayrıca; akülü tekerlekli sandalye talebi için aşağıdaki rapor da gerekmektedir.
* Akülü tekerlekli sandalye için 10 – 75 yaş engelli bireylerimizin başvuruları değerlendirilmektedir.
* Akülü Tekerlekli Sandalye için, %`li sağlık kurulu raporunda “Akülü Sandalye Kullanabilir” ibaresinin olması gerekmektedir.
* Akülü Sandalye Kullanabilir ibaresi yoksa eğer –Nöroloji – Psikiyatri –Fizik Tedavi –Ortopedi polikliniklerinden imza ve kaşeli bir belge alınması yeterlidir.
Akülü Tekerlekli Sandalye Bağışı Yap: https://fonzip.com/tofd/ats
Askıda Turuncu Kalp ile Medikal Malzeme Bağışı Yap: https://www.tofddukkan.com/askida-medikal-malzeme
Client: Golden
Year: 2020
Timeframe: 6 months
Main Service: Management Consulting
Extra Service: Business Coaching
Return Over Investment: 90%
EMPATİ PARKURU
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) kurulduğu günden bugüne engelli bireylerin sosyal hayata katılımının önemini anlatmak ve farkındalık yaratmak amacı ile pek çok çalışma ve etkinlik gerçekleştirmektedir. Başta omurilik felçlileri olmak üzere tüm ortopedik engelli bireylere destek sağlayan TOFD, 5 temel ilkesi olan eğitim, istihdam, erişebilirlik, hak savunuculuğu ve sosyal destek konularını içeren birçok etkinlik ve projeyi bir arada yürütmektedir.
TOFD, 5 temel ilkesinden biri olan “erişilebilirlik” için Empati Parkuru Etkinliği gerçekleştirmektedir. Kişilerin tekerlekli sandalyeye oturtarak engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşmış olduğu mimari engelleri deneyimlemesini sağlayan bu etkinlik engelli bireyler ile duygudaşlık yaratmayı hedeflemektedir.
Engelli bireyler günlük hayatta işe, okula, arkadaşıyla buluşmaya giderken birçok mimari engelle karşılaşıyor. Karşılaşmış oldukları mimari engeller yüzünden birçok engelli birey varacağı noktaya ya geç varıyor ya da yolun yarısında evine geri dönmek durumunda kalıyor. Bazı engelli bireyler sırf bu mimari engeller nedeniyle evden çıkmamayı, sosyal hayata katılmamayı tercih ediyor.
Empati parkuru sayesinde yürüyen bir birey, engel olarak görmediği mimari bozuklukların aslında sandalye kullanan bir birey için ne kadar zorlayıcı olduğunu bu parkurda deneyimleyecektir. Yaşamış olduğu bu eşsiz empati deneyimi ile birlikte sosyal hayatında daha duyarlı olacak ve hatta belki iş için gerçekleştirmiş olduğu projelerde erişilebilirlik konularına dikkat çekecektir.
Empati parkuru çim alan, taşlı alan, yüksek kaldırım, kırık köprü, mazgal, oluk, slalom (kıvrak duba) geçişlerinden oluşmaktadır. Kişiler parkur içerisinde ikişerli gruplar halinde yer alır, her bir sandalyenin başında bulunan kişiye TOFD yetkilisi eşlik eder. TOFD yetkilileri bireyler parkuru deneyimlerken onlara bilgiler aktarmaktadır.
Sizlerde bu benzersiz deneyimi yaşamak isterseniz derneğimiz iletişim bilgileri üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Destekçilerimizin Empati Parkuru Hakkındaki Düşünceleri
GET IN TOUCH
Send Us a Message and Learn More About Our Services
Cras a elit sit amet leo accumsan volutpat. Suspendisse hendreriast ehicula leo, vel efficitur felis ultrices non. Cras a elit sit amet.
Error: Contact form not found.