Learn more about case we've worked on

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur vulputate posuere tortor luctus vulputate. Cras laoreet pretium blandit. Vestibulum luctus laoreet lacinia. Maecenas luctus arcu ut orci lacinia ultrices.

Client: Golden

Year: 2020

Timeframe: 6 months

Main Service: Management Consulting

Extra Service: Business Coaching

Return Over Investment: 90%

“TUTORS” Omurilik Felçlisi Bireylerin Bağımsız Yaşamlarının Desteklenmesi Ağı

Proje ile İspanya’da uygulanan omurilik felçlilerinin birbirine ‘rehber-rehberlik edilen’, ‘Tutors-Tutee’ formunda destek olup deneyimlerini aktarabilmesine dayanan “akran eğitimi” modelinin Türkiye’de pilot uygulamasının yapılması yoluyla yeni bir model geliştirildi. Bu modelin geliştirilmesi aşamasında her iki ülkede eğitim ve tanıtım toplantıları düzenlendi.

“Doğru Bir Destekle Her Şey Mümkün.”

Sayılarla Tutors Projesi:

1 STK eğitimi, STK eğitimine katılan 47 kişi, 1 TUTORS güçlendirme eğitimi, TUTORS güçlendirme eğitimine katılan 27 engelli, 30 TUTORS-TUTEE çifti, 1 platform, 1 izleme-değerlendirme sistemi, 1 konferans, 1 web sitesi, 700 adet broşür, istihdam edilen 9 kişi.

Uygalama Yeri: İstanbul, Ankara, Madrid

Proje süresi: 16 Ay

Yararlanıcı Kuruluş: Foundation for Spinal Cord Injured Persons

Proje Ortakları:

  • Asociacıón De Parapléjicos Y Personas Con Gran Discapacidad Física De La Comunidad De Madrid (Aspaym Madrid),
  • Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği,
  • Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı

 

Temel Faaliyetler:

1. İletişim ve farkındalık faaliyetleri için LinkedIN üzerinde iletişim ağı kurulması

2. Proje başlangıç toplantısının yapılması ve Madrid inceleme ziyaretinin gerçekleştirilmesi

3. Eğitim Programının Türkiye koşullarına ve rehber (Tutors) ve rehberlik edilen (Tutee) bireylerin ihtiyaçlarına göre uyarlanması

4. Sosyal Hizmet Kurumlarına eğitimler verilmesi

5. Akran Danışmanlığı programının uygulanması

6. Periyodik bülten yayımlanması ve sosyal medya sayfalarının oluşturulması ve yönetilmesi

7. İstanbul’da kapanış sempozyumunun gerçekleştirilmesi

 

“Bu proje sayesinde daha yeni omurilik felçlisi olmuş birçok arkadaşımız, onları bekleyen yeni hayatlarıyla ilgili, uzun yıllardır omurilik felçlisi olan ve hayata dair birçok pratik tecrübe kazanmış arkadaşlarından bu bilgileri alıp kendi yaşamlarına adapte ettiler. Projede sivil toplum kuruluşu üyelerine, belediyelerin engelliler birimi ve ilgili kamu kurumu çalışanlarına “Engelli Bireylere Yönelik Akran Danışmanlığı” eğitici eğitimleri verildi. Proje kapsamında 15’i İstanbul, diğer 15’i Ankara’da olmak üzere toplam 30 omurilik felçlisinin akran danışmanı olmaları sağlandı. Ardından bu arkadaşlarımız (TUTORS) yeni kaza geçirmiş ve desteğe ihtiyacı olan yeni omurilik felçlileriyle (TUTEE) eşleştirildi ve tecrübe aktarımı yapmaları sağlandı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak bu disiplini ve sistemi başarılı bir şekilde derneğimizde oturttuğumuza inanıyoruz. Proje bittikten sonra da Akran Danışmanlığı Programımız devam edecek. Projenin en başarısız olduğu yön; eşleşen çiftlerimize (tutor & tutee) maddi olarak destek sağlanamamasıydı. Bildiğiniz gibi projemizin uygulama sahası Türkiye, fakat koordinatör kurum İspanya. Bir kez daha böyle bir proje yapsak koordinatör kurumu Türkiye’den seçerdik. Sonraki hibe programlarında engelli çocuk ve engelli kadınlara yönelik projelere daha fazla destek verilmeli.”

(Anlatım: Burak Keskin, Türkiye Koordinatörü)

Client: Golden

Year: 2020

Timeframe: 6 months

Main Service: Management Consulting

Extra Service: Business Coaching

Return Over Investment: 90%

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme  – Grundtvig Ortaklık Programı tarafından desteklenen Missing Link (Eksik Bağlantı) isimli projemiz Türkiye, İsveç, İngiltere ve Belçika proje ortaklığı ile 1 Ağustos 2012 – 1 Ağustos 2014 tarihleri arasında uygulanmıştır. Farklı ülkelerden engelli çocuğu olan ailelerin, çocuklarını aile içinde yetiştirmek, organizasyonlarda sorumluluk almak, sunulan sosyal servislerin yönetiminde yer almalarını sağlamak gibi konularda bilgilendirilmesi, motive edilmesi, eğitilmesi ve desteklenmesi amaçlanmıştır.

 

Proje Koordinatörü: Burak Keskin | E-Mail: burak.keskin@tofd.org.tr

Proje Koordinatörü Kurum: Belçika – KLAVIS vzw (Sivil Toplum Kuruluşu) 

Proje Ortağı Kurumlar:

  • Türkiye – Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği
  • İngiltere – Praxis Europe (Sivil Toplum Kuruluşu)
  • İsveç – Gothenburg Üniversitesi
  • İsveç – Tjörn Belediyesi

Missing Link Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayınız.


Client: Golden

Year: 2020

Timeframe: 6 months

Main Service: Management Consulting

Extra Service: Business Coaching

Return Over Investment: 90%

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulanan Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi III – Siyasi Kriterler Hibe Programı tarafından desteklenen Çalışabilirim! Projesi, TOFD’un koordinatörlüğünde 15 Ekim 2014 – 14 Ekim 2015 tarihleri arasında Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şube, ROSCOS (Romanya Omurilik Felçlileri Derneği) ve Praxis Europe (İngiltere) ortağında yürütülmektedir. Projenin hedefi; engelli çalışanların ulusal hukukta ve ülke politikasında mevcut durumunun değerlendirilmesidir. Bu kapsamda proje ortakları, Romanya, İngiltere ve Türkiye’ye yapacakları çalışma ziyaretleriyle, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde engelli çalışanların çalışma koşulları ve istihdam politikalarının güncel durumlarını analiz etmektedir. Analiz sonucu engelli ve engelli çalışan kavramları açıklanırken anayasal düzenlemeler, engelli haklarına ilişkin onaylanan uluslararası sözleşmeler ve konu hakkındaki diğer hukuki düzenlemeler her bir ortak tarafından raporlandırılmaktadır. Ayrıca Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek uluslararası seminerde Romanya, İngiltere ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ilgili uzman, akademisyen ve hukukçular ağırlanacaktır.

Ulusal ve uluslararası hukukta yer alan çalışan grupları incelenirken bu gruplardaki engelli çalışanların hak ihlalleri ortaya konarak analiz edilmektedir.  

Proje ortakları bulundukları ülkenin engelli politikalarında bütünleşme sisteminin etkinliği, ayırımcılık yasağının uygulaması gibi konuları değerlendirilerek mevzuat ve uygulamaları inceleyip, konu hakkında önerilerinde bulunduğu karşılaştırmalı raporlar hazırlanmaktadır.

12 aylık proje sonunda, hukukçu akademisyen ve uzmanların hazırlayacağı bu karşılaştırmalı raporlarla Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan engelli çalışanların yasal hakları, uygulamaları, sorunları, çalışma koşullarının ne şekilde iyileştirilebileceğine dair bulgular elde edilecektir.

Proje Koordinatörü: Burak Keskin | E-Mail: burak.keskin@tofd.org.tr

 T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu III – Siyasi Kriterler Hibe Programı tarafından desteklenen Çalışabilirim! Projesi kapsamında 2-3 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul WOW Hotel&Convention Center ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Engelli İstihdamıyla İlgili Güncel Politikaların Değerlendirilmesi Semineri’ başarıyla tamamlandı. 


GET IN TOUCH

Send Us a Message and Learn More About Our Services

Cras a elit sit amet leo accumsan volutpat. Suspendisse hendreriast ehicula leo, vel efficitur felis ultrices non. Cras a elit sit amet.

Error: Contact form not found.