Bedensel engelliler, görme engelliler, hareketleri kısıtlı veya yürüteç kullanan yaşlılar, çocuk arabası süren anneler ; yük ve alışveriş arabaları ve tekerlekli bavulları kullananlar için de kesintisiz bir ulaşılabilirliğin sağlanması için gerekli olan rampalar uzunluklarına ve aştıkları yükseklik farklarına göre eğime sahip olacaklardır. 10 santime kadarki yükseklik farkları için en fazla rampa eğimi % 10 ; 10 – 25 santim arasındaki yükseklik farkları için en fazla rampa eğimi % 8 ; 25 – 50 santim arasındaki yükseklik farkları için en fazla rampa eğimi % 6 olarak kabul edilecektir.
 
Düz kollu ve sahanlıklı rampalar esastır. İdarenin izni alınarak, ulaşılabilirliğe engel olmayacak geniş bir çapa sahip dairesel biçimli rampalar da kullanılabilir.
 
Kesintisiz rampa boyu en fazla 9 metre olabilir. Her – 9 metrelik rampadan sonra 150 santim boyunda yatay bir sahanlık bırakılacaktır.  
 
Tek kollu (Uzunluğu 9 metreyi geçmeyen) düz bir rampanın genişliği net 90 santimden daha az olamaz. Genel olarak rampaların genişliklerinin net olarak 120 santimden daha az olmaması gerekmektedir.
 
Rampaların yüzeyini oluşturacak malzeme konusunda da yaya trafiğinin normal şekilde aktığı bütün yüzeylere ait şartlar geçerlidir, yani kaygan ve takılmalara yol açan yüzey malzemeleri kullanılamaz.
 
Rampaların her iki tarafına, tekerlekli sandalye tekerleklerinin dışarı düşmemesi ve görme engelliler için de bir yönlendirici eleman olması için en az 8 – 10 cm yüksekliğinde kenarlıklar yapılacaktır.
 
3 metreden uzun rampaların her iki tarafına 3,5 – 4 cm çapındaki yuvarlak demir borudan korkuluklar konulacaktır. Bu korkulukların yüksekliği 90 santimdir65 santim yükseklikten de ikinci bir küpeşte geçirilecektir.